Menú

Treball a l'estranger

EUROPASS

Per facilitar el moviment de persones treballadores dins de la UE, s'ha creat l'EUROPASS, un dossier personal que inclou diversos documents, entre ells el Currículum Vitae Europeu, que acredita les qualificacions professionals i les competències personals en relació al món laboral. L'objectiu de l'EUROPASS és que qualsevol persona treballadora comunitària pugui aportar una documentació uniforme i comprensible a l'hora de cercar feina en qualsevol país de la Unió.

Des d'aquí trobaràs més informació i els documents per completar el teu dossier Europass.


TREBALL EN PRÀCTIQUES

Hi ha diverses opcions per fer pràctiques a l'estranger, normalment aquests programes estan finançats per la Unió Europea per tal de potenciar el coneixement d'altres cultures i la mobilitat dels treballadors dins del seu territori. 
Clica aquí per consultar els programes de pràctiques.  Alguns d'aquests programes es gestionen des del servei d'Ocupació de Catalunya, és el cas del Programa Eurodissea i el Programa de mobilitat laboral Catalunya/Baden-Württemberg. Per participar en aquests programes cal tenir més de 18 anys, un coneixement de l'idioma del país d'acollida i formació relacionada amb el lloc de treball concret.


LA XARXA EURES

La Xarxa de Serveis Europeus d'Ocupació és una xarxa de cooperació per facilitar la lliure circulació de persones per l'Espai Econòmic Europeu, creada entre la Comissió europea i els serveis públics de treball europeus. L'objectiu és proporcionar informació, assessorament i serveis de recerca de feina als treballadors/es i a les empreses que vulguin beneficiar-se del principi de lliure circulació de persones. Eures compte amb una xarxa de consellers per donar servei personalitzat i proper. Des d'aquí podeu accedir a tota la informació de la xarxa Eures i conèixer l'Euroconseller més proper a la vostra zona de residència.

També trobaràs informació a la web del Servicio Público de Empleo Estatal.


TREBALL AMB CONTRACTE

Hi ha diferents possibilitats per treballar a l'estranger. Si es vol només per uns mesos a l'estiu es pot acudir a diferents empreses que proporcionen feines relacionades amb el món de l'hostaleria, au-pair, recollida de fruita. Cal tenir en compte que aquestes empreses cobren una quota per tots els tràmits. 
Consulta les agències que ofereixen feina a l'estranger. 

També podeu optar per buscar feina pel vostre compte un cop al país de destí o, des d'aquí, mitjançant internet. 
Consulteu els enllaços per buscar feina a l'estranger. 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord