Menú

Èxit de l'Estiu Mogut

Comparteix:
26/07/2019 13:59

Una cinquantena de joves entre 14 i 18 anys han gaudit aquest juliol d'activitats i tallers amb les temàtiques que més els interessen

Aquesta setmana ha acabat la 3a edició de l'Estiu Mogut, un conjunt de 12 activitats que ha organitzat la Regidoria d'Infància, Adolescència i Joventut durant les 4 setmanes d'impàs entre el final de curs i la Festa Major.

L'Estiu Mogut és un programa de dinamització juvenil, d'activitats de lleure educatiu i constructiu, adreçat al col·lectiu de joves de Vilanova i la Geltrú, d'edats compreses entre els 14 i els 18 anys.

Una cinquantena de nois i noies han passat pels tallers amb una mitjana de dos tallers cadascú. El regidor Adrià Guevara ha valorat molt positivament aquesta edició, “i valorem especialment oferir-ho a aquest rang d'edats, ja que dels 14 als 18 anys els joves majoritàriament ja no van als casals d'estiu”. D'aquesta manera s'ofereix activitats i tallers per omplir el seu temps de lleure amb propostes diversificades que promoguin la creació artística, els hàbits saludables, la conservació del medi ambient i la diversitat cultural, i que transmetin valors de convivència, socialització i respecte.

Durant les quatre setmanes hi ha hagut molt bon ambient, com es va poder veure en la festa cloenda de sorpresa de dijous.

L'Estiu Mogut s'ha dividit en quatre setmanes temàtiques: la de la cultura verda, on destaca un taller de cuina vegetariana; la de la cultura urbana, amb un taller per pintar amb aerosols, entre d'altres; la setmana del bioritmes, amb taller de punxadicos inclòs; i finalment, la setmana de la generació In, on s'han format en televisió i ràdio.

Les temàtiques les han escollit els mateixos joves a través d'uns qüestionaris que han passat als instituts els equips d'”Antenes” de l'Oficina Jove. Guevara diu que “creiem que és la fórmula encertada perquè volem que la gent vingui i gaudeixi, per tant què millor que preguntar directament al col·lectiu per treballar les grans temàtiques que els interessen. I, com es pot veure, els tallers van molt lligats amb les preocupacions dels joves avui en dia: el medi ambient, la cuina i el menjar saludable, les tecnologies digitals,...”

 

Podeu escoltar l'àudio del regidor Adrià Guevara aquí.

 

L'Estiu Mogut està organitzat i finançat per la Regidoria d'Infància, Adolescència i Joventut, està coordinat per Actua, cooperativa d'iniciativa social, i en aquesta edició compta amb la col·laboració de les entitats APMA i Garraf Coopera, i de Canal Blau Ràdio.

Precisament a Canal Blau Ràdio s'emetrà dilluns, a partir de les 12 hi també a les 21 h el programa elaborat per participants al taller de ràdio. L'alumnat va aprofitar la festa de cloenda d'ahir per fer entrevistes al nois i noies que van ser a la celebració. El tema del programa radiofònic, que s'ha enregistrat aquest matí, és la Festa Major.

 

Activitats a la cloenda de l`Estiu Mogut

Activitats a la cloenda de l`Estiu Mogut

El taller de ràdio de l`Estiu Mogut

El taller de ràdio de l`Estiu Mogut

Jocs a la cloenda de l`Estiu Mogut

Jocs a la cloenda de l`Estiu Mogut

Participants a les activitats de l`Estiu Mogut

Participants a les activitats de l`Estiu Mogut

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració