Menú

La Nau acull un projecte pilot d'oci constructiu amb tallers gratuïts

Comparteix:
23/09/2022 14:21

S'oferirà al jovent activitats trimestrals de rimes, danses urbanes, il·lustració, acrobàcia o ràdio

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú posa en marxa un projecte pilot de dinamització de l'oci constructiu adreçat a les persones joves de la ciutat. Es farà a La Nau de Joventut durant les tardes d'octubre a desembre, consolidant La Nau com l'equipament de referència del jovent per a desenvolupar, al llarg de tot el cicle anual, activitats tan diverses com les formatives, educatives, socials, d'oci en horari diürn, o de concerts nocturns de les entitats els caps de setmana. Un ampli ventall amb la voluntat que tota persona jove hi trobi l'activitat que li agradaria fer i no sabia on.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, destaca que "la Nau és un equipament polivalent i ens satisfà anar-la omplint de contingut amb projectes com aquest, que ja s'han demostrat exitosos amb iniciatives com l'Estiu Mogut, i que complementen tot el que ja passa a la Nau durant l'any".

Les oportunitats educatives més enllà del temps lectiu són decisives en la formació i l'itinerari vital i professional de les persones. No tothom té les mateixes oportunitats d'accés a aquestes activitats, ja sigui per raons econòmiques o socioculturals. I és en el temps de lleure on es produeixen molt sovint desigualtats en les possibilitats d'accés. Per això des de l'Ajuntament s'han emprès diverses accions per garantir l'equitat i la igualtat d'oportunitats del jovent i els infants en els espais d'educació no formal.

Tallers per a tots els gustos

S'oferiran de forma trimestral tallers gratuïts d'unes 8 sessions de durada, oberts a qualsevol persona jove de la ciutat. Cada taller anirà principalment destinat a un grup d'edat concret, sempre entre els 12 i els 30 anys.

L'oferta dels tallers es programa a partir dels seus interessos i de les necessitats detectades en el seu entorn, amb l'experiència i antecedent dels tallers i activitats dels programes de vacances Estiu Mogut, Nadal Mogut i Primavera Moguda.

Els tallers es duran a terme les tardes de dimarts, dimecres i dijous a la Nau de Joventut, al carrer Marcel·lí Gené, 32, davant les pistes d'atletisme. L'horari s'ha fet coincidir amb el sortida dels instituts, per facilitar les activitats extraescolars dels joves a qui més els costa trobar oferta ajustada als seus gustos i interessos.

La proposta d'activitats d'octubre a desembre inclou tallers de rimes, danses urbanes, il·lustració, acrobàcies i ràdio.

La Regidoria d'Infància i Joventut seguirà promovent la participació activa del jovent per tal que les pròpies joves i les entitats de la ciutat s'impliquin directament i col·laborin en la programació de les activitats de dinamització de La Nau de cara als següents trimestres.

Més informació i inscripcions a https://www.vilanova.cat/joves/lanau

El projecte pilot beu de l'expertesa de propostes com l'Estiu Mogut

El projecte pilot beu de l'expertesa de propostes com l'Estiu Mogut

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració