Menú

VNG proposa un Estiu Mogut gratuït per als joves d'entre 14 i 18 anys

Comparteix:
08/06/2020 10:51

La programació, que es realitzarà garantint les mesures de seguretat i aforament per la Covid-19, es realitzarà del 13 al 31 de juliol

L'Estiu Mogut torna enguany del 13 al 31 de juliol. Per quart any consecutiu, el programa d'activitats de lleure i oci per als joves de VNG impulsa diversos tallers i activitats per a nois i noies d'entre 14 i 18 anys. Malgrat el confinament, la Covid-19, la mascareta i les distàncies de seguretat, l'Estiu Mogut torna amb força i amb una novetat: enguany tots els tallers són gratuïts.

En aquest sentit, el regidor d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Adrià Guevara ha expressat que la voluntat a l'hora de fer la programació era fer possible que fos “accessible per a tothom, per això aquest any les activitats seran gratuïtes. Sabem que estem vivint moments especialment difícils per moltes famílies, i no volem que ningú en quedi fora per raons econòmiques”.

Les activitats, pensades per poder-se realitzar un cop s'hagin fet les proves de selectivitat, ja en fase 3 de desconfinament i amb totes les garanties, quant a les mesures de seguretat i distància, pretenen oferir un ampli ventall d'opcions, facilitant als joves eines d'aprenentatge, adquisició de noves capacitats i habilitats mitjançant un enfocament lúdic i participatiu. Per preparar l'oferta d'enguany la Regidoria d'Infància i Joventut de l'Ajuntament de VNG s'ha basat en el resultat de la consulta realitzada a través de les xarxes socials a principis del mes de maig, amb un total de 1613 interaccions. Així mateix també ha calgut desprogramar dues activitats previstes inicialment, per tal d'adaptar l'oferta a les mesures de seguretat i limitació de 10 participants per taller, per la Covid-19. En relació al programa de l'Estiu Mogut d'enguany, el regidor Guevara ha afirmat que “ aquest any era més important que mai oferir aquest recurs, i portem setmanes treballant per fer-lo possible”

La capital del Garraf disposa de nombroses activitats de lleure, casals d'estiu i esportius adreçats a franges d'edat fins als primers anys de l'adolescència. Per contra, tal i com es va evidenciar en la diagnosi del Pla Local de Joventut, els joves de 14 a 18 anys consideraven que no hi havia suficient oferta de lleure a l'estiu que donés resposta als seus interessos. Fruit d'aquesta demanda, va resorgir el 2017 l'Estiu Mogut com a programa d'oci específic per als joves de VNG.

Enguany la programació s'adreça específicament als joves empadronats a la ciutat, nascuts entre el 2002 i el 2006. Les inscripcions s'hauran de fer per  Internet www.vilanova.cat/estiumogut del dilluns 8, a partir de les 16 h, al divendres 19 de juny. Per tal de complir amb les directrius de la Generalitat quant a l'organització d'activitats de lleure, les places per a cadascun dels tallers estan limitades a 10 participants, per la qual cosa les inscripcions s'assignaran per ordre de recepció. En el moment de la preinscripció, es podran marcar tres opcions de tallers, per ordre de preferència i s'adjudicarà un taller per persona. Només en cas de no omplir totes les places, es podrà assignar les places vacants entre les persones que ja participin en algun altre taller.

L'Estiu Mogut programa per a enguany tallers que van des de la iniciació al circ,  al teatre, passant per la producció i mescla de temes musicals o el periodisme a través de les xarxes. El K-pop, el grafit i la pintura mural o la realització d'un videoclip amb el mòbil són altres activitats de les que poder aprendre i gaudir durant aquest mes de juliol.

Consulta tota la informació sobre l'Estiu Mogut 2020

El taller de cuina de l`any passat va ser tot un èxit

El taller de cuina de l`any passat va ser tot un èxit

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració