Menú

L'Ajuntament de VNG posa en marxa el programa Lloguer Jove

Comparteix:
17/09/2019 12:36

Enguany es destinaran 110.000 euros a aquesta nova línia de subvencions per a joves de 18 a 35 anys amb l'objectiu d'ajudar-los en les despeses de lloguer del domicili habitual

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va aprovar ahir la creació d'una línia de subvencions per al pagament del lloguer dels joves d'entre 18 i 35 anys i/o emancipats. La Corporació va donar llum verda a les bases reguladores de les subvencions del Programa de Lloguer Jove que contempla una dotació econòmica per al 2019 de 110.000 euros. Es preveu obrir la convocatòria a partir de mitjans d'octubre i durant tot el mes de novembre un cop hagi finalitzat el període d'exposició pública.

Segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Habitatge i Projectes i Obres d'Urbanisme de l'Ajuntament de VNG, Xavier Serra, en la compareixença del Govern per valorar la sessió plenària, “per al Govern té molta importància treballar per potenciar i millorar les polítiques d'habitatge” i que aquest sigui un dret assolible per a tots els col·lectius vulnerables. El regidor Serra ha manifestat que s'ha prioritzat el col·lectius dels joves de la ciutat intentant incidir també en la limitació del preu dels habitatges.

Tal i com es recull a les bases es podran acollir al programa Lloguer Jove, els joves residents a Vilanova i la Geltrú d'entre 18 i 35 anys, titulars d'un contracte de lloguer d'un habitatge que sigui domicili habitual. Caldrà acreditar com a mínim 3 anys d'empadronament a la capital del Garraf i la renda mensual de lloguer no pot superar els 750 euros. Així mateix els ingressos de la unitat de convivència no podran superar el topall de dues vegades l'IRSC i no hi podran accedir les persones que siguin propietàries de cap altre habitatge. Tampoc podran gaudir de cap altra subvenció per al pagament del lloguer.

La iniciativa contempla que siguin subvencionables tant el pagament de la fiança, corresponent a una mensualitat i amb un import màxim de 750 euros (consultar bases reguladores); el pagament de lloguer mensual fins a un 50% de l'import mensual i/o amb un topall màxim de 300 euros mensuals. En aquest sentit, Xavier Serra ha destacat que “amb la partida de 110.000 euros per a enguany ens permetrà arribar a subvencionar entre 30 i 40 expedients de Lloguer Jove”.

En relació a la quantia total a subvencionar, segons les bases aprovades actualment en exposició pública, en cap cas serà superior als 3.600 euros anuals per persona.

Més informació

Escolta aquí la roda de premsa íntegra.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració