Menú

70 joves es formen en l'àmbit de l'educació en el lleure a Vilanova

Comparteix:
26/06/2019 10:39

Els cursos de monitors/es i premonitors/es s'estan fent aquestes setmanes

Aquesta setmana ha començat un curs de monitors/es de lleure al Centre Cívic del Molí de Vent, amb 22 joves. El curs prepara l'alumnat per intervenir de manera educativa en activitats de lleure infantil i juvenil, i el capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats de lleure infantil i juvenil en esplais, casals, extraescolars, menjadors escolars, colònies...

Amb aquesta formació es completa l'oferta en l'àmbit del lleure de l'Oficina Jove Garraf i la Regidoria d'infància, adolescència i joventut.

El cap de setmana del 15 i 16 de juny, 26 joves de 14 a 18 anys van formar-se com a premonitores i premonitors de lleure, una formació inicial en l'àmbit del lleure infantil i juvenil, que obre les portes a primeres experiències com a personal de suport en centres d'esplai, casals o activitats de lleure. La formació es va fer al Centre Cívic de La Geltrú i va anar a càrrec de l'Escola Lliure el Sol.

D'altra banda, aquesta setmana, 20 joves de 18 a 29 anys de la comarca acabaran amb èxit el cicle teòric del curs de monitor/a de lleure infantil i juvenil. Aquesta formació s'emmarca en el Programa Tresca Jove de la Fundació Catalana de l'Esplai, Fundesplai. Aquest programa té el finançament de la Garantia Juvenil a través de la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona. L'objectiu és afavorir el desenvolupament personal i la integració social i laboral de persones joves, a través de l'acompanyament, la formació i una primera experiència laboral, prevenint així la vulnerabilitat o deteriorament cap a situacions de risc social. Aquest curs s'està fent al Centre Cívic de Sant Joan.

L'educació en el lleure és un conjunt d'activitats i experiències que es realitzen en el temps lliure d'infants i joves amb una intencionalitat pedagògica fora del currículum escolar i de l'àmbit familiar, que els ajuden a adquirir competències i habilitats socials, fent-los protagonistes de la seva pròpia vida, i actius i participatius socialment. Amb aquests tres cursos, un total de 70 joves s'hauran format en l'àmbit del lleure aquest estiu.

El curs va començar dimarts

El curs va començar dimarts

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració