Menú

9 joves han realitzat aquest cap de setmana un curs d'ajudant de monitors d'educació en el lleure per a joves amb diversitat funcional

Comparteix:
25/06/2019 15:26

Un cop acabat el procés de formació, la setmana vinent començaran a treballar en diversos casals d'estiu de la ciutat

Aquest cap de setmana el Centre Cívic de la Geltrú ha acollit un curs d'Ajudant de Monitors d'Educació en el lleure per a joves amb diversitat funcional. El curs, en el que hi ha pres part 9 joves, ha estat promogut i organitzat per la Regidoria d'Infància, Adolescència i Joventut, de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, conjuntament amb l'Associació Suport.

Un cop acabat el període de formació, aquestes 9 persones seran contractades durant el mes de juliol per l'Escola Ítaca, l'Escola El Cim, la Creu Roja, el Club de Bàsquet Samà, el Club Nou Bàsquet Vilanova i l'Escola Costarets de Cubelles com a ajudants de monitors.

Durant el cap de setmana les persones aspirants han rebut formació específica sobre les activitats d'estiu adreçades a infants i adolescents que es duen a terme per part de diverses entitats i associacions del municipi, així com sobre les tasques que desenvoluparan a l'hora de donar suport als monitors d'aquestes activitats, durant el mes de juliol.

La formació, impartida pel psicòleg Toni Cebrià, membre de l'Associació Suport i especialista en el treball amb persones amb diversitat funcional tant psíquica com física, té l'objectiu principal d'apoderar, reforçar l'autoestima, potenciar l'assumpció de responsabilitats i acompanyar el creixement personal dels i les joves que han anat creixent en edat i que per tant ja no participen com a usuaris/es d'aquestes activitats per la seva edat, però que poden i volen continuar aportant i participant activament des de la seva diversitat.

En l'acte de lliurament de diplomes que acrediten als i les joves l'obtenció del títol, la regidora i presidenta de l'Àrea de Polítiques de Ciutadania, Adelaida Moya, va agrair-los la seva implicació amb la ciutat i va encoratjar-los a continuar formant-se i a aportar tot el seu coneixement a la resta d'infants i adolescents de la ciutat com a un camí per anar professionalitzant-se i trobant noves oportunitats, també laborals en un futur ben proper.

Des de la Regidoria d'Infància, Adolescència i Joventut es coordinen les activitats d'educació en el lleure de l'estiu i s'ofereixen i potencien diverses accions i serveis, amb l'objectiu de propiciar una ciutat més inclusiva. Així, a banda de la línia de suport a les activitats d'estiu, també s'han atorgat 39 subvencions per a monitors de suport d'infants amb diversitat funcional que participen en aquestes activitats d'estiu.

En aquesta mateixa línia també s'ofereix formació especialitzada als monitors i monitores d'aquestes activitats que hauran de tenir cura d'infants amb diversitat funcional. Al llarg del curs escolar també s'atorguen subvencions a AFAS, AMPAS i escoles perquè puguin contractar monitors i monitores de suport a les activitats extraescolars d'infants amb diversitat funcional.

Els curs s`ha celebrat aquest cap de setmana

Els curs s`ha celebrat aquest cap de setmana

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració