Menú

VNG tindrà punts liles als festivals i festes d'estiu

Comparteix:
18/06/2019 14:20

El Punt Lila per informar, prevenir i acompanyar davant possibles agressions sexistes serà present al Nowa Reggae, la revetlla de Sant Joan, el Tingladu i la Festa Major

Després de la valoració positiva dels Punts Liles que s'han organitzat els darrers mesos, Vilanova i la Geltrú comptarà amb un Punt Lila per informar, prevenir i acompanyar davant possibles agressions sexistes als festivals i festes que s'hi celebrin aquest estiu.

El Punt Lila s'instal·larà ja aquest cap de setmana al parc de Ribes Roges amb motiu del festival Nowa Reggae i de la revetlla de Sant Joan. Tant divendres, com dissabte, com diumenge, hi haurà atenció durant tota la nit i matinada. Qualsevol persona que estigui veient o patint algun tipus d'agressió sexista pot sol·licitar-hi ajuda.

A iniciativa dels col·lectius feministes de la ciutat Bullanga feminista i Lluna de foc, s'ha fet un treball conjunt amb entitats de la ciutat i l'Ajuntament per fer possible un Protocol per a l'abordatge de les violències sexuals en espais públics i d'oci de Vilanova i la Geltrú. Aquest treball s'ha acompanyat de formació a entitats i professionals de l'Ajuntament, i d'un seguit d'accions que es van posar en marxa durant la celebració del Carnaval sota el lema comú "Vilanova lliure de masclisme". La principal consisteix en la instal·lació dels punts liles, un servei que es presta coordinadament amb totes les entitats i professionals implicades en l'organització i desenvolupament dels festivals i festes d'estiu.

Què és el Punt Lila

El Punt Lila és un espai de referència de la festa d'informació i assessorament de les violències masclistes on atenen professionals expertes amb el suport del Servei d'agents per a la Convivència i voluntàries de les entitats implicades. És un espai on tothom sap que es pot adreçar en el cas d'haver viscut una agressió i necessiti informació, assessorament o simplement un espai on poder-ho explicar i compartir.

Aquest estiu el Punt Lila s'instal·larà també durant el Tingladu, el festival musical que se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de juliol, i també per Festa Major, les nits del 26 i 27 de juliol, i del 3, el 4 i el 5 d'agost.

El Punt Lila ja es va instal·lar per Carnaval

El Punt Lila ja es va instal·lar per Carnaval

.

.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Joves
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració