Menú

Malalties de transmissió sexual

Quan tenim relacions sexuals amb penetració podem patir una infecció de transmissió sexual, inclòs el VIH/SIDA. Són un grup de malalties infeccioses que tenen en comú la transmissió principalment sexual i que afecten sobretot els òrgans genitals. Per prevenir i tractar cal saber si tenim una infecció.

L'Oficina Jove Garraf en col·laboració amb l'entitat Colors Sitges Link ofereix el primer dimarts de cada més de 16 a 19 h proves ràpides per detectar els virus del VIH, la sífilis i l'hepatitis C.

En què consisteix la prova ràpida?

La prova ràpida consisteix en l'obtenció d'una petita mostra de sang, mitjançant una punxada en un dit, que permetrà fer una prova de VIH, de sífilis i d'hepatitis C, i disposar dels resultats en 15 minuts.

Quina eficàcia té la prova ràpida de VIH?

És una prova ràpida de 4a generació que pot detectar la presència de VIH passades dues setmanes des de la pràctica de risc que es vulgui descartar. L'eficàcia del positiu és molt elevada, però s'haurà de confirmar sempre amb una segona prova (Western Blot).

Si el resultat és negatiu i ja ha transcorregut un mes de la pràctica de risc, l'eficàcia de la prova serà del 95%. Es podrà descartar de forma definitiva la possibilitat d'una infecció per VIH una vegada hagin transcorregut 3 mesos.

Qui pot fer-se la prova ràpida?

Qualsevol persona que hagi tingut una pràctica de risc o que sigui sexualment activa i es vulgui realitzar controls periòdics de VIH.

Aquest servei és anònim, confidencial i gratuït. Per accedir-hi cal reservar cita per WhatsApp al 649012044 o per correu electrònic a vih@colorssitgeslink.org indicant “Proves Vilanova”. El resultat de les proves s'obté en 15 minuts, i hi ha la possibilitat de descartar VIH, sífilis i hepatitis C. L'entitat està treballant amb la possibilitat d'incrementar la detecció a altres malalties de transmissió sexual en un futur.

A banda del test, l'entitat oferirà informació i recursos sobre el VIH i altres infeccions de transmissió sexual. La voluntat és oferir atenció, assessorament i suport emocional en tot moment, en un entorn privat i lliure de prejudicis com és l'Oficina Jove Garraf, espai de referència dels serveis a la joventut.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord