Menú

Menors d'edat a l'estranger

ESTADES ACADÈMIQUES A L'ESTRANGER PER A MENORS D'EDAT. ESO I BATXILLERAT

Cursar un any acadèmic a l'estranger

Per norma general, es recomana cursar un any sencer a l'estranger per poder aprofitar millor l'estada i la immersió lingüística.

La manera de gestionar una estada d'aquest tipus pot ser a través d'una agència o per lliure.

Ja sigui per una via o per una altra, caldrà una preparació prèvia, i per anar bé, aquesta comença el primer trimestre del curs anterior (entre setembre i desembre).

Cursar un any acadèmic a l'estranger

Realitzar un curs acadèmic per lliure:

La via més recomanada és anar per agència, ja que aquesta et facilita tots els tràmits, però si decideixes anar per lliure, hi ha diferents aspectes que hauràs de tenir en compte:

  • Hauràs de conèixer i entendre el sistema educatiu del país de destí.
  • Hauràs de buscar escoles o instituts on matricular-te i que estiguin reconeguts pel Ministeri d'Educació del país.
  • Hauràs de buscar allotjament, ja sigui a través de les Boarding Schools o bé intercanvi amb una família.
  • Et caldrà, entre altra documentació, disposar d'una autorització de menors per viatjar a l'estranger, a més de gestionar tràmits de visat o residència.
  • Et caldrà una assegurança que inclogui temes sanitaris i altres imprevistos.
  • És molt possible que el centre d'estudis et demani que acreditis un nivell d'idioma, així com acreditar altres requisits que demani el propi país de destí.
  • A la tornada, et caldrà tramitar la sol·licitud de convalidació del teu curs.

Webs on pots trobar informació sobre sistemes educatius:

Eurydice: xarxa europea de sistemes i polítiques educatives. Informació sobre sistemes educatius de països europeus. 

Study in Europe: Informació sobre sistemes educatius de països europeus. 

Ploteus i pàgines dels Ministeris d'Educació del país de destí.

Abans de signar cap programa, hauràs de tenir en compte les diferents opcions que se t'ofereixen i assegurar-te  que tots els detalls hi figuren al contracte.

Realitzar un curs acadèmic per lliure:

Realitzar un curs acadèmic per agència:

Aquestes empreses s'ocupen de la majoria dels tràmits: busquen l'escola o l'institut, l'allotjament amb famílies o en residències d'estudiants, els vols o el transport que calgui, i a la tornada t'ajuden amb la gestió dels tràmits per poder convalidar el curs acadèmic.

ASEPROCE és l'Associació Espanyola de Promotors de Cursos a l'estranger, la qual integra l'AECAE (Agrupació Educativa de Cursos Acadèmics a l'Estranger) que és una agrupació d'empreses que promouen estades acadèmiques a l'estranger.

Aquestes agències passen periòdicament controls de qualitat i solvència, són empreses de confiança i amb garanties.

Hi ha oficines a Catalunya que en formen part:

English Summer  (Tarragona)

Lingo Lingua (Vilafranca del Penedès)

Enforex, Astex, Aston Herencia, Hes Idiomas, Midleton School Barcelona, ESL, Travel and Tuition, British Summer, Interway Barcelona (Barcelona).

Realitzar un curs acadèmic per agència:

A través d'associacions:

Aquestes ofereixen intercanvis d'any acadèmic a l'estranger.

AFS Internacional: és  una  organització sense  ànim  de  lucre  que  organitza intercanvis  juvenils  i  programes d'estudi a l'estranger, per a estudiants de secundària i adults joves, recolzat i facilitat per personal tècnic i voluntari.

A través d'AFS l'estudiant pot anar a estudiar a una escola pública, i hi ha famílies voluntàries que ofereixen la possibilitat de conviure amb ells durant l'any acadèmic, a prop del seu centre d'estudis, alhora que també l'estudiant pot participar en activitats interculturals. Hi ha famílies amfitriones a més de 30 països del món, i també l'AFS ofereix la possibilitat de sol·licitar beques.

Com a requisit principal per participar-hi és tenir entre 15 i 18 anys.

Rotary Club: és una organització internacional que ofereix fer un curs escolar a l'estranger convivint amb una família pertanyent al Rotary Club.

A canvi, la família d'origen també rebrà en intercanvi a un altre estudiant durant el mateix període.

També cal tenir entre 15 i 18 anys per poder participar-hi.

 

A través d'associacions:

Convalidar els títols:

A partir de 4rt d'ESO s'han de convalidar els cursos a Espanya per poder continuar estudiant. Aquesta sol·licitud ha d'anar acompanyada dels títols o certificació acadèmica amb la traducció jurada i legalitzada (per a països extracomunitaris).

Trobaràs tota la informació sobre els requisits, documents i procediments a la pàgina web d'Educació de la Generalitat de Catalunya.

Convalidar els títols:

Menors d'edat a l'estranger a l'estiu

La majoria de programes de mobilitat a l'estranger s'adrecen a joves a partir dels 18 anys, però en aquest vídeo et presentem quines oportunitats tenen a l'estiu els joves menors d'edat per realitzar a l'estranger.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord