Menú

Marc legal

A partir dels 16 anys tota persona pot accedir al món laboral. Si ets major de 16 anys i menor de 18 anys, has de saber que:

  • Per formalitzar una contractació necessitaràs un justificant dels pares (o tutors legals).
  • Tens uns drets addicionals: no pots treballar en horari nocturn (entre les 22h i les 6h), ni treballar en activitats tòxiques o perilloses; tampoc pots realitzar hores extres. 

Actualment el salari mínim interprofessional (SMI) és de 36 euros/día o de 1.080 € al mes en 14 pagues (15.120 € anuals) per a totes les edats segons va aprovar el Consell de Ministres. 

Cal tenir present que els salaris venen marcats pels convenis col·lectius de cada sector, en cap cas, però, seran inferiors al SMI.

Com a treballador/a es tenen uns drets i deures laborals, els pots consultar a la Guia laboral. Per conèixer tots els teus drets laborals pots consultar l'Estatut dels Treballadors, que marca els drets mínims dels treballadors/es i tots els Convenis Col·lectius d'obligada aplicació per tot el territori de Catalunya.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord