Menú

Marc legal

A partir dels 16 anys tota persona pot accedir al món laboral. Si es té entre 16 i 18 anys, el contracte de treball l'han de signar els pares o els tutors, i en cap cas està permès treballar en torns de nit o en activitats tòxiques o perilloses. Tampoc està permès realitzar hores extres.
 

El salari mínim interprofessional (SMI) per al 2019 és de 30 € al dia o de 900 € al mes per a totes les edats segons va aprovar el Consell de Ministres. Cal tenir en compte, però, els salaris marcats pels convenis col·lectius de cada sector. En cap cas, però, seran inferiors al SMI.

Com a treballador/a es tenen uns drets i deures laborals, els pots consultar a la Guia laboral y de asuntos sociales . Per conèixer tots els teus drets laborals pots consultar l'Estatut dels Treballadors, que marca els drets mínims dels treballadors/es i tots els Convenis Col·lectius d'obligada aplicació per tot el territori de Catalunya.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord